Servisler bölümü Apple’ın en kârlı bölümü haline geldi

Yılın ikinci çeyreğinde olağanüstü bir performans sergileyen ve brüt kâr marjını rekor seviyeye çıkaran Apple’ın bilançosunda dikkat çeken bölüm Servisler oldu. Bağımsız bir birim olarak ayrıldıktan sonra Servisler, yükselişini sürdürmeye devam etti. 

Servisler Bölümünde Muhteşem Başarı

Toplamda 26.64 milyar dolar gelir getiren Servisler bölümünün brüt kâr marjı %75,7 ile şirket tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Donanım satışlarındaki büyümenin yavaşlamasıyla birlikte Servisler bölümü, şirkete büyük destek sağladı. 

Hizmetler bölümü, App Store, Apple Music, iCloud, Apple TV+, AppleCare ve reklam gibi çeşitli dijital hizmetleri içeriyor. Bu segment, Apple’ın toplam gelirinin yaklaşık %21’ini oluşturuyor ve yıllık 100 milyar dolarlık bir sektör haline geldi.  

Apple finansal yöneticisi Kevan Parekh, hizmetler bölümünün şirketin genel kâr marjını artırmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. Şirketin toplam brüt kâr marjı %46,9’a yükselerek önceki rekor olan %46,6’yı geride bıraktı.  
 

Related Posts

Google, Gmail kullanıcılarını uyardı: Bu e-postayı hemen silin!

Google, Gmail kullanıcılarını uyardı: Bu e-postayı hemen silin!

Uzmanı “yapay zekâ” kullanıcılarını uyardı: Gereksiz sorgulardan kaçının!

Uzmanı “yapay zekâ” kullanıcılarını uyardı: Gereksiz sorgulardan kaçının!

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan indirim

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan bir indirim yapıldı.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.