Katil devlet yalnız kaldı: Kimse İsrail’le anılmak istemiyor

İsrail Gazze’de Filistinlileri Yerinden Etme Hedefine Devam Ediyor

İsrail’in, Filistinlileri Gazze’de yerinden etme hedefiyle başlattığı yeni kara saldırılarının ardından uluslararası alanda artan tepkiler endişe yaratıyor. Yedioth Ahranoth gazetesine konuşan üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, İsrail ordusunun Gazze’nin güneyine sürme amacıyla kara saldırılarını sürdürmesiyle uluslararası baskının arttığını belirtti. Yetkili, “Daha büyük bir tepki dalgasıyla karşı karşıyayız. Bugüne kadar karşılaştığımız en kötü durumdayız. Dünya sessiz bir boykot uyguluyordu, ancak bunun daha da artacağını göreceğiz. Bu durumu ciddiye almalıyız, kimse İsrail ile anılmak istemeyecek.” sözleriyle durumu özetledi.

Filistin Devleti’nin Tanınma Süreci Hız Kazanıyor

İsrail’in uluslararası alanda parya bir devlet haline geldiği vurgulanan haberde, İngiltere, Fransa, Kanada, Belçika, Lüksemburg ve diğer Batı ülkelerinin Filistin devletini tanıma yolunda ilerledikleri belirtildi. İsrailli bir diplomatın ifadesine göre, “Eğer hükümet politikalarını kendi ülkesinde açıklayamıyorsa, bunu yurt dışında nasıl başarılı bir şekilde yapacak?” sorusu akıllara gelmektedir. Ayrıca Tel Aviv yönetiminin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde olası bir kararında ABD’nin veto hakkını kullanıp kullanmayacağı konusundaki endişeleri de devam etmektedir. ABD’nin Avrupa ve Batı ülkelerinden gelen eleştirilere sessiz kalsa da, basında çıkan haberlerin İsrail için alarm zilleri çaldığı belirtilmektedir.

Diplomatik Skandal: İsrail Diplomatlarına Ateş Açıldı

İşgal altındaki Batı Şeria’da büyükelçilere ateş açan İsrail ordusu, uluslararası toplumun tepkisini çekmiştir. Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed al-Deek’e göre, 21 Ocak’tan bu yana kuşatma altında olan Cenin Kampı’na gelen yabancı diplomatlar, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu korku yaşamışlardır. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, diplomatların incelemeleri sırasında İsrail askerlerinin uyarı amaçlı ateş açtığı ve diplomatları silah doğrultarak tehdit ettiği görülmektedir.

Uluslararası Baskı: Büyükelçiler Dışişleri Bakanlıklarına Çağrılıyor

İngiltere’nin Cenin’deki olayları soruşturmasını istemesinin yanı sıra, İspanya, Portekiz, İtalya ve Fransa gibi ülkeler de diplomatlarına yönelik saldırı nedeniyle İsrail büyükelçilerini Dışişleri Bakanlıklarına çağırmıştır. Türkiye, Hollanda, İrlanda, Mısır ve Ürdün gibi ülkeler ise İsrail’e yönelik kınama mesajları yayınlamışlardır.

Netanyahu: Gazze Saldırıları, Trump’ın Planı ile İlgili

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulmasının, ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistinlileri sürgün etmeyi öngören planına bağlı olduğunu vurguladı. Netanyahu, saldırıların sona erdirilmesi için belirli şartların yerine getirilmesi gerektiğini ve Trump planının uygulanması gerektiğini açıkladı. İsrail’in güvenliği için gereken şartların yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Netanyahu, Avrupa ülkelerinin uyarılarına karşın İsrail’in hedeflerinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

Related Posts

İran-İsrail savaşında 10’uncu gün: İsrail gözünü Hürmüz Boğazı’na çevirdi İran gözdağı verdi, ‘Daha gelişmiş füzelerle vuracağız’

Orta Doğu’da İsrail ile İran arasında 13 Haziran’da başlayan çatışmalar tam anlamıyla savaşa dönüştü. Demir Kubbe’nin yetersiz kaldığı saldırılarda Tel Aviv ve Hayfa ağır hasar gördü. İran, yalnızca İsrail’i değil, İsrail’e destek için gönderilen gemi ve uçakları da hedef alacaklarını bildirdi. Tahran başta olmak üzere birçok kritik noktayı hedef alan İsrail, gözünü Hürmüz Boğazı’na çevirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı kıyısında yer alan İran’ın Bender Abbas kentine saldırı düzenlendiği belirtildi. İran’ın bölgedeki gerginliğe yanıt olarak Hürmüz Boğazı’nı kapatabileceği ihtimali, küresel petrol piyasaları tarafından yakından izleniyor. İşte İsrail İran Savaşı’nda dakika dakika yaşanan gelişmeler…

ABD’de felaket: 3 kişi yaşamını yitirdi

Cass İlçe Şerifi Jesse Jahner, düzenlediği basın toplantısında, North Dakota’da gece kasırganın etkili olduğunu söyledi. Jahner, North Dakota’ya bağlı Enderlin kasabası civarında iki farklı bölgede 2 erkek ve 1 kadının kasırga nedeniyle hayatını …

Ekrem İmamoğlu’nun ‘Gerekirse imzalayın’ çıkışı sonrası Dilek İmamoğlu’ndan açıklama: ‘Kaybedecek vakit kalmadı’

Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, “Toplumun önde gelenlerine, hukukçulara, demokrasiyi savunan tüm partilere, iş dünyasına, sanatçılara, akademisyenlere, sivil toplum örgütlerine, her bir vatandaşımıza sesleniyorum: Ülkemizin geleceği için kaybedecek zamanımız yok. Hukuksuzluğun normalleştirilmesine izin veremeyiz” açıklamasında bulundu.

Binlerce hacı Suudi Arabistan’da mahsur kaldı

İran-İsrail arasında devam eden savaş, bu ayın başında hac ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistan’a gelmiş olan 12 bin 500 kadar hacının ülkede mahsur kalmasına neden oldu.

Rusya o tesisten personel çekiyor… Buşehr Santralı Çernobil olur mu

Rusya İran’daki tek nükleer tesis olan Buşehr’den çalışanlarını tahliye etme kararı aldı. Moskova’nın adımı “saldırı mı olacak” sorusunu gündeme getirirken, isabet alması halinde asıl nükleer felaket burada yaşanabilir.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ayasofya Cumhurbaşkanımızın kararıyla özüne döndü

‘Ayasofya Fotoğrafları’ sergisine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu zengin mirasa dair envanter çalışmaları yaparak hem akademik hem de kültür-sanat içerikli bir külliyat oluşturduklarını söyledi. Bakan Ersoy, Ayasofya’nın 86 yıllık müze dönemi sonrası 2020 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla özüne, kimliğine geri döndüğünü belirterek, “Ayasofya’yı aslî kimliğiyle ve bütün ihtişamıyla eksiksiz şekilde geleceğe taşımak için tarihinin en kapsamlı restorasyon çalışmalarını Bakanlık olarak bizler gururla ve şevkle yürütmekteyiz. Herkes bilsin ki Fatih’in emaneti emin ellerdedir.” dedi.