Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Doğru Bronzlaşma Yöntemi: Güneş Kremi Kullanmak!

Yaz aylarında bronz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak hepimizin hayali. Ancak bu hayali gerçekleştirmek için cildimizi güneşe maruz bırakmak pek de sağlıklı bir tercih değil. Cildimizi bronzlaştırmak isterken aslında cildimize zarar verme riskiyle karşı karşıya kalıyoruz. En doğru ve sağlıklı bronlaşma yöntemi ise cilt tipimize uygun bir güneş kremi kullanmak.

Cildimizi güneşe maruz bıraktığımızda, cilt kendisini UV ışınlarına karşı korumak için daha fazla melanin üretir. Ancak bu koruma mekanizması yeterli değildir ve cildimiz hasar görebilir. Dermatologlar her zaman en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını tavsiye ediyor. Uzun vadede güneşe maruz kalmak cilt kanseri riskini artırabilir.

Bronz bir tene sahip olmak cazip gelebilir ancak bu parlaklığın bir bedeli vardır. Kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden yaz aylarında güneşlenirken mutlaka koruyucu güneş kremleri kullanmalı ve cildinizi korumalısınız. Cildiniz için en uygun ürünü seçmek için bir dermatologa danışabilirsiniz.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı 81 ilde vatandaşların vücut kitle indeksini ölçecek

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 81 ilde eş zamanlı başlatılan program ile sağlık personelinin vatandaşların yoğun olduğu meydanlarda, kamusal alanlarda ve etkinlik noktalarında boy, kilo ve vücut kitle indeksi (VKİ) ölçümleri gerçekleştireceğini duyurdu.

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

‘Gücü basitliğinde’: Sirke temizlikte ne kadar etkili?

Sirke, bir temizlik ürünü olarak insanlar ve gezegen için çok çeşitli faydalara sahip. Ama inceliklerini bilerek kullanmak gerekiyor.

Kahve tutkunlarına kötü haber: Sağlık sorunlarına yol açabilir

Almanya’dan uzmanlar, yüksek dozda kafein tüketiminin kalp ritim bozuklukları, yüksek tansiyon ve diğer ciddi sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.