Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Doğru Bronzlaşma Yöntemi: Güneş Kremi Kullanmak!

Yaz aylarında bronz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak hepimizin hayali. Ancak bu hayali gerçekleştirmek için cildimizi güneşe maruz bırakmak pek de sağlıklı bir tercih değil. Cildimizi bronzlaştırmak isterken aslında cildimize zarar verme riskiyle karşı karşıya kalıyoruz. En doğru ve sağlıklı bronlaşma yöntemi ise cilt tipimize uygun bir güneş kremi kullanmak.

Cildimizi güneşe maruz bıraktığımızda, cilt kendisini UV ışınlarına karşı korumak için daha fazla melanin üretir. Ancak bu koruma mekanizması yeterli değildir ve cildimiz hasar görebilir. Dermatologlar her zaman en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını tavsiye ediyor. Uzun vadede güneşe maruz kalmak cilt kanseri riskini artırabilir.

Bronz bir tene sahip olmak cazip gelebilir ancak bu parlaklığın bir bedeli vardır. Kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden yaz aylarında güneşlenirken mutlaka koruyucu güneş kremleri kullanmalı ve cildinizi korumalısınız. Cildiniz için en uygun ürünü seçmek için bir dermatologa danışabilirsiniz.

Related Posts

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Uzmanı uyardı: Elektronik sigara kokusuz ve fark edilmiyor ama gençlerin hayatını tehdit ediyor

Uzmanı uyardı: Elektronik sigara kokusuz ve fark edilmiyor ama gençlerin hayatını tehdit ediyor

Uzmanı uyardı: Sadece akciğeri değil, çocukların zekasını da etkiliyor

Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü’nün araştırması ve uzman görüşleri, hava kirliliğinin çocukların beyin gelişimi, dikkat ve öğrenme fonksiyonları üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor